Dziś mamy 29 marca 2024, piątek, imieniny obchodzą:
28 lutego 2023

Akademia z okazji Dnia Tradycji Służby Więziennej. Wręczono awanse funkcjonariuszom

fot. por. Wojciech Górski

fot. por. Wojciech Górski

Z okazji Dnia Tradycji Służby Więziennej ppłk# Tomasz Korytowski, Dyrektor Zakładu Karnego w Koronowie wręczył funkcjonariuszom awanse na wyższe stopnie służbowe.

Awanse
Dzień 8 lutego został ustanowiony Dniem Tradycji Służby Więziennej i w związku z tym świętem ppłk Tomasz Korytowski – Dyrektor Zakładu Karnego w Koronowie wręczył funkcjonariuszom akty nominacji na wyższe stopnie służbowe. Awansowanych zostało 17 funkcjonariuszy Zakładu Karnego w Koronowie oraz Oddziału Zewnętrznego w Chojnicach:

- w korpusie chorążych – Dyrektor Generalny Służby Więziennej nadał stopień chorążego sztabowego SW pięciu funkcjonariuszom;

- w korpusie podoficerów - Dyrektor Okręgowy Służby Więziennej w Bydgoszczy nadał stopień starszego sierżanta Służby Więziennej dziewięciu funkcjonariuszom, stopień sierżanta Służby Więziennej jednemu funkcjonariuszowi oraz stopień plutonowego dwóm funkcjonariuszom.

Dyrektor Zakładu Karnego w Koronowie ppłk Tomasz Korytowski pogratulował funkcjonariuszom awansów służbowych oraz podziękował za zaangażowanie w wykonywaniu obowiązków służbowych.

Słowo od Sekretarza Stanu
Podczas uroczystej odprawy Dyrektor jednostki odczytał list Sekretarza Stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości Michała Wosia, który został skierowany do funkcjonariuszy i pracowników formacji.

Sekretarz Stanu w liście podkreślał, iż cyt.: [...] Państwa liczy na Wasze oddanie, a społeczeństwo - choć zza murów nie widzi Waszej służby, docenia jej skuteczność, której miarą jest poczucie bezpieczeństwa. To trudna służba, o czym wiecie najlepiej. Na co dzień macie do czynienai i pracujecie z ludźmi, którzy zwyczajnie zbłądzili ale również z tymi, którzy nie widzą dla siebie innej drogi jak tylko popełnianie przestępstw. [...]

Wszystkim funkcjonariuszm i pracownikom, którzy pełnią służbę i wykonują pracę z zaangażowanie i czuciwością, którzy pragną sięrozwijać i odnosić sukcesy, dziękuję. Naszym wspólnym celem jest dalszy rozwój, u którego podstaw leżą najlepsze tradycje przedowojennej Straży Więziennej.

Wszystkim awansowanym funkcjonariuszom serdecznie gratulujemy oraz życzymy wszelkich sukcesów zawodowych w dalszej służbie.

Materiał: mł. chor Weronika Barcikowska

Oceń artykuł: 7 7

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Pod Bydgoszczą wylądowało UFO? Tajemniczy spodek pod lasem

- To spodek obcej cywilizacji, UFO, a może to jakieś urządzenie szpiegowskie z# innego kraju? - spekulują mieszkańcy Tarkowa Dolnego w powiecie bydgoskim na widok dziwnego pojazdu, który stanął na jednej z łąk pod lasem w powiecie bydgoskim.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)