Pochowska i Draus wracają z medalami. Turniej w zapasach kobiet
fot. Jarosław Janiszewski
W dniach 11-13.03.2022 roku w Karlinie (zachodniopomorskie) miał miejsce Puchar Polski Kadetek (15-17 lat) oraz# Turniej Nadziei Olimpijskich Krajów Wyszehradzkich w zapasach kobiet (18-20 lat).
Do Karlina wraz z trenerem Jakubem Janiszewskim pojechały Marika Trela, Dominika Pochowska i Zuzanna Draus. Świetnie zaprezentowały się kadetki. Zapaśniczki GLUKS INVIKTUS Sicienko wywalczyły dwa medale. Dominika Pochowska srebro a Zuzanna Draus medal z brązowego kruszcu. Obie dziewczyny tym samym zapewniły sobie udział w finałach Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży. Marika Trela wylosowała trudną grupę z Węgierką, Niemką i Polką ukraińskiego pochodzenia.
Po zwycięstwie nad Niną Witt (Niemcy) Marika otrzymała prawo walki o brązowy medal Turnieju Krajów Wyszehradzkich, którą niestety przegrała zajmując ostatecznie 5 miejsce, w tym międzynarodowym towarzystwie. Główny cel Mariki to Mistrzostwa Polski Juniorek, które odbędą się w kwietniu Pelplinie
Puchar Polski Kadetek:
Dominika Pochowska — srebro/69 kg.
Zuzanna Draus — brąz/73 kg.
Turniej Nadziei Olimpijskich Krajów Wyszehradzkich
Marika Trela - 5 miejsce/59 kg.
Materiał: Jarosław Janiszewski
Czytaj również
- Eliminacje do Kadry Polski. Pojedynki młodziczek i młodzików
- Wigilia GLUKS Invectus Sicienko. Klub podsumował miniony rok
- 11. zwycięstwo boksera z Wudzyna. Serdecznie gratulujemy!
- Dwa medale Mateusza Ufnala! Awans do finałów Mistrzostw Polski
- Dominika Pochowska druga w światowym turnieju Tallin Open
Dodaj komentarz
Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły
Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!